KORONAVİRÜS PANDEMİSİNDE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İŞ YÜKÜ FAZLALIĞI ALGISI VE MESLEKİ HAZ DÜZEYİNİN DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERE GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI (GAZİANTEP ÖRNEĞİ)


Özet Görüntüleme: 294 / PDF İndirme: 38

Yazarlar

  • İbrahim BOZKURT Kilis 7 Aralık Üniversitesi
  • Erhan ELMAOĞLU Kilis 7 Aralık Üniversitesi

DOI:

https://doi.org/10.46872/pj.440

Anahtar Kelimeler:

Koronavirüs Pandemisi, İş Yükü Fazlalığı Algısı, Mesleki Haz, Manova testi

Özet

Bu çalışmada pandemi koşulları altında sağlık çalışanlarının iş yükü fazlalığına dair algıları ve an itibariyle mesleki tatmin düzeylerinin tespiti ve demografik özelliklere göre karşılaştırılması amaçlanmaktadır. Bu çalışma, Gaziantep’te faaliyet gösteren üniversite, özel ve kamuya ait hastanelerde sağlık hizmeti vermekte olan tüm sağlık çalışanlarını kapsamaktadır. Google Formlar üzerinden hazırlanan anket formu, 24.06.2020-25.09.2020 tarihleri arasında sosyal medya (Facebook, Whatsapp vb.) üzerinden paylaşılmıştır. 307 adet sağlık çalışanından alınan cevaplar analizlerde kullanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre, erkek çalışanların mesleki haz düzeyi kadınlardan daha yüksek bulunmuştur. Çalışanların yaşının, meslek türünün ve çalışılan kurum veya kuruluş türünün mesleki haz düzeyine etkisi olduğu belirlenmiştir. Ayrıca, mesleki haz düzeyi açısından çeşitli yaş grupları, meslek ve kurum türleri arasında anlamlı farklılıklar olduğu tespit edilmiştir.

İndir

Yayınlanmış

2021-12-15

Nasıl Atıf Yapılır

BOZKURT, İbrahim, & ELMAOĞLU, E. (2021). KORONAVİRÜS PANDEMİSİNDE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İŞ YÜKÜ FAZLALIĞI ALGISI VE MESLEKİ HAZ DÜZEYİNİN DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERE GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI (GAZİANTEP ÖRNEĞİ). PEARSON JOURNAL, 6(16), 365–373. https://doi.org/10.46872/pj.440

Sayı

Bölüm

Makaleler